vindt de perfecte match voor u
GRATIS registratie

Waar praat je over op je eerste date? 5 tips voor eerste date gesprekken

Veel singles vertellen ons dat ze zenuwachtig worden wanneer ze naar een eerste date gaan na het vinden van de perfecte match bij be2. Of je nu al jaren single bent en je zorgen maakt over een zoveelste eerste date dat geen vervolgdate zal hebben, of als je net single bent en bang bent dat je je vermogen om te daten verloren hebt, of je bent al een beetje verliefd op je date, het is altijd moeilijk om goede eerste date adviezen te vinden. Zoveel vragen komen er tevoorschijn, zoals: Wat draag ik op een eerste date? Waar zal ik een afspraak maken met mijn date? Maar waar de singles zich het meest om druk maken is: Waar praat je over op een eerste date om een goede indruk te maken?

We hebben 5 tips samengesteld die je zullen helpen om succesvolle gesprekken te hebben op je eerste date. Waar praat je over op je eerste date?

  1. Praat over interessante thema’s Over interessante thema’s praten lijkt op eerste gezicht een vrij voor de hand liggende advies, maar het lastigste gedeelte is om uit te zoeken welke thema’s interessant zijn voor je date. Voor beginners is het goed om te vertellen wat jezelf interesseert. Als je wilt weten welke films je date leuk vindt, vraag en vertel ze welke films jij interessant vindt. Echter, als je merkt dat je date niet veel te vertellen heeft over films, kun je aannemen dat hij of zij ook niet zit te wachten om het lijstje van je favoriete all-time films te horen.Verander dan van thema en vraag over favoriete boeken, sport, dieren...totdat je aan de thema toekomt die je date interessant vindt.
  2. Praat over van alles en nog wat Verander steeds van onderwerp en wees niet bang om in je gesprek te oppervlakkig te worden. Als je alleen op een thema blijft hangen, kan het voorkomen dat je alle details van elkaar weet over de laatste reis naar het Midden-Oosten, maar niets weet over de alledaagse ditjes en datjes en hobbies.
  3. Praat over positieve dingen Natuurlijk kun je een persoon vertellen dat je een relatie hoopt op te bouwen rekening houdend met de minpuntjes die je hebt, maar doe dat niet op je eerste date. Geen treurige verhalen, geen slechte woorden over je ex, geen negatieve verhalen over je werk en geen gejammer over je slechte jeugd. Je kunt dat allemaal verhalen als je eenmaal elkaar goed kent, maar voor de eerste date is het storend.
  4. Praat niet over liefde De eerste date geeft je de mogelijkheid om elkaar te leren kennen en uit te zoeken of jullie elkaar wel leuk vinden. Aan het einde beslissen jullie of jullie elkaar genoeg leuk vinden om een tweede date te hebben. Wat je tijdens je eerste date niet moet doen is om over eeuwige liefde te praten, je hart te openen of te vragen hoe je date tegenover trouwen en kinderen krijgen staat. Dat kan veel mensen afschrikken.
  5. Praat niet alleen – luister ook! Natuurlijk is het nodig om op je eerste date over jezelf te vertellen, maar je moet ook luisteren!

Veel succes met de eerste date gesprekken! >>>Als je nog steeds single bent en op zoek bent naar een date, schrijf je dan nu gratis in bij be2! 

Satisfied Users