vindt de perfecte match voor u
GRATIS registratie

Romantisch Praag

Wie wilt er nou niet met zijn geliefde samen naar een romantisch stedelijk paradijs. Praag is zo’n paradijs je een onvergetelijke tijd kan beleven met zijn tweeën. In deze stad zijn ontelbare bezienswaardigheden te vinden, zoals vele Kerken, burchten en paleizen. Doordat veel bespaard is gebleven in de tweede wereldoorlog heeft het zijn oude monumenten in orginele stijl weten te behouden. De verschillen binnen deze stad zijn groot, zo heb je hier moderne winkelcentra en nette restaurants, maar ook de sprookjesactige paleizen en torens.

De Karlsbrug

Het is aan te raden om een wandeling over deze brug in de avond te maken, omdat het uitzicht over de rivier dan een romantische sfeer met zich meebrengt. Op deze brug is hier veel cultuur te bespeuren, aangezien je hier 18e eeuwse beelden tegenkom, muziekanten hier zorgen voor een vrolijke sfeer en de kunstenaars hier proberen hun schilderijen te verkopen.

Rondvaart

Ga is voor een uniek diner voor twee terwijl je door het hart van de stad vaart in een cruise. De verlichte oevers langs de rivier zijn schitterend om te zien en zo kom je langs de meest romantische locaties.

Gouden straatje

Het romantische middeleeuwse straatje is wereldberoemd. Terwijl je hier doorheen loopt kan je genieten van de eeuwen oude kleine huisjes. Vroeger werden deze woningen bewoond door de mensen die werkzaam waren in het kasteel, tegenwoordig kan je hierin voornamelijk souvenier winkeltjes vinden. Voor meer informatie kan je terecht bij Casamundo .

Malá Strana

Als je het oude centrum achter je laat om zo de beroemdste brug (Karlsbrug) oversteekt kom je in de wijk Malá Strana. Hier kan je kleine en kleurrijke straatjes vinden die dan ook zeer typerend zijn voor deze wijk. Hier kan je vele goede cafétjes en restauranten vinden waar je voor een leuk prijsje kunt genieten. Het is een wijk die in de 13e eeuw is ontstaan. In deze romantische wijk is veel te zien en te beleven.

 

Beeldmateriaal: pixelio.de

Satisfied Users