vindt de perfecte match voor u
GRATIS registratie

Omgaan met bindingsangst

bindingsangstBindingsangst kan een verwoestende uitwerking hebben. Het kan je ervan weerhouden datgene te doen wat je moet doen. Het kan ervoor zorgen dat je niet trouwt met degene waar je eigenlijk heel veel van houdt en het kan een rem zetten op een succesvol leven. Wanneer je worstelt met bindingsangst dan is het zaak om zo snel mogelijk stappen te ondernemen om hierin verandering aan te brengen. Hierna volgen een aantal dingen die je zou kunnen doen om je angst een relatie aan te gaan, weg te nemen.

Oefen je in het nemen van onherroepelijke besluiten

Het nemen van besluiten die je niet meer terug kunt draaien is de beste manier om je bindingsangst kwijt te raken. Hoe beter je erin wordt, hoe makkelijker je het zult vinden te binden aan allerlei zaken. Een handig hulpmiddel hierbij is het werkboek bindingsangst .

Maar hoe oefen je je in het nemen van dergelijke besluiten?

Doe kleine aankopen in winkels waar als regel geldt dat je spullen niet kunt ruilen, maak afspraken om sociale happenings bij te wonen waar je later niet zo makkelijk meer onderuit kunt komen en meer in het algemeen, doe je best om zo besluitvaardig als mogelijk te zijn. Vaak is bindingsangst geworteld in besluiteloosheid. Hoe makkelijker het voor je wordt een besluit te nemen, hoe makkelijker het zal zijn om je te binden en ergens werkelijk bij betrokken te raken.

Leer om jezelf te lachen

Wanneer je bang bent om jezelf te binden dan is dat waarschijnlijk omdat je niet zoveel gevoel voor humor hebt. Je moet leren jezelf niet al te serieus te nemen zodat je ook in staat bent om jezelf te lachen, als je tenminste over je bindingsangst heen wilt komen. Eén van de beste manieren om te leren om jezelf te lachen is te stoppen met jezelf een standje te geven iedere keer wanneer je een beslissing neemt die niet al te best blijkt uit te pakken.

Verkeerde besluiten nemen hoort bij het leven. Het belangrijkste is dat je leert van je fouten, niet dat je nooit eens een foutje mag maken. Wanneer je nooit fouten maakt dan betekent dat misschien wel dat je helemaal niets leert en dat is geen goed teken. Aan de andere kant wil dit natuurlijk niet zeggen dat het goed is om fouten te maken, maar het betekent wel dat je gewoon niet zó bang moet zijn om fouten te maken dat je helemaal nergens meer aan durft te beginnen, laat staan een relatie kunt aangaan.

Laat het verleden los

Als je vroeger veel fouten hebt begaan, vermijd het dan jezelf daar steeds aan te herinneren. Het voortdurend oprakelen van dingen die verkeerd zijn gegaan zorgt er uitsluitend voor dat je je een mislukkeling zult voelen. En als je je een nul voelt, wordt het nog moeilijker om een relatie aan te gaan. Ook dit, het loslaten van gebeurtenissen uit het verleden, zal je moeten oefenen.

Hoe beter je je los kunt maken van het verleden en in plaats daarvan je blik richt op de toekomst, hoe makkelijker het zal zijn jezelf de fouten te vergeven die je in het verleden gemaakt hebt zodat je vooruit kunt in het leven. Iedereen maakt fouten. Jezelf voortdurend voor ogen houden wat er allemaal is fout gelopen helpt je niet vooruit te komen in het leven. Hoe beter je wordt in het jezelf vergeven van je fouten hoe makkelijker het zal zijn om vooruit te komen in het leven.

Leren om je te binden kan voor sommige mensen een ware uitdaging zijn. Als jij er één van bent, dan zal je je best moeten doen om zaken in je leven zo in te richten dat ze je helpen je bindingsangst te overwinnen.

 
Satisfied Users