vindt de perfecte match voor u
GRATIS registratie

Met je geliefde in Wenen

De hoofdstad van Oostenrijk staat volgens vele zeer hoog aangeschreven als romantische stad. De stad staat dan ook bekend om zijn vele paleizen en tuinen, maar ze hebben nog veel meer te bieden. Zo heeft deze stad enorme uiterste van een rijke geschiedenis met vele paleizen en uiteraard heeft Mozart hier een groot deel van zijn carière doorgebracht waardoor je hier vele indrukwekkende concertgebouwen kan vinden. Aan de andere kant is Wenen ook zeer bruisend, zo kan je hier heerlijk shoppen, maar ook het uitgaansleven bruist in deze stad.

Hofburg

Het Hofburg is hedendaags helemaal hot bij toeristen. Je kan hier dan ook veel vinden indrukwekkende gebouwen vinden, zoals de koniklijke apartementen, de kerk, kapel, bibliotheek en de beroemde Spaanse rijschool. Een combinatie van vele bouwstijlen zijn hier door elkaar te vinden. In totaal bezit het Hofsburg 2000 kamers, kortom te veel om in een korte tijd te bezichtigen. Het is daarom aan te raden om je te focussen op de hoogtepunten, zoals Kaiserappartement, de schatkamer, de bibliotheek en de Spaanse rijschool.

Stadtpark

Aan het eind van het middeleeuwse tijdperk is de stadsmuur verwijdert wat veel ruimte oplevert. Dit heeft ervoor gezorgd dat deze ruimtes werden opgevuld met parken met als grootste het Stadtpark. In het park zijn tegenwoordig vooral veel beelden van muziekanten te vinden, maar het meest opvallende is het anderhalve eeuw oude Kursalon. Wat begon als een kuuroord is al snel een concertgebouw geworden en is tot op heden nog vaak in gebruik. Het park wordt in tweeën gespleten door de rivier de Donau. Een brug die alleen begaanbaar is voor voetgangers zorgt ervoor dat je van de ene kant gemakkelijk naar het andere deel kan. Een echte aanrader hier met zonsondergang een wandeling te maken. Voor meer informatie kan je terecht bij Eurorelais .

Graben

Heb je zin om samen langs de winkels te bezichtigen dan is de Graben een aanrader. Het is een autovrijestraat die uit 1220 dateert, hier kan je vooral de wat luxere winkels vinden. De gebouwen die aan deze straat te vinden zijn, zijn allemaal stuk voor stuk schitterend en komen uit de 19e eeuw. Ze komen allemaal uit deze tijd, omdat toen de straat breder is gemaakt.

Satisfied Users