vindt de perfecte match voor u
GRATIS registratie

Grootste valkuilen tijdens een eerste date

Het was een spannende en vooral ook erg leuke date, het klikte. Toch heb je nooit meer van hem of haar gehoord. Hoe kan dat? Soms kan het natuurlijk door omstandigheden komen waar je zelf niets aan kunt doen, maar zowel mannen als vrouwen kunnen grote fouten maken tijdens de eerste date.

Uit een Amerikaans onderzoek werd gevraagd wat de grootste fouten zijn die de ander maakte tijdens een date. Wie deze valkuilen weet te ontlopen tijdens online dating en de eerste face-to-face date, heeft niet alleen een grotere kans op een leuke avond maar ook op een tweede date of een relatie .

Fouten van de vrouwen

Als grootste irritatie wordt gezien als een vrouw continue over haar ex praat. Belangrijk is dus om pas te gaan daten wanneer je pas echt over je ex heen bent, anders wek je nooit de man zijn interesse.

Een tweede fout die een vrouw kan maken, is direct met de man het bed in te duiken. De man vind het dan te makkelijk gaan en doordat er geen spanning is opgebouwd, zal de avond minder indrukwekkend worden gevonden. Daarnaast verwacht hij dat je dit dus vaker zo makkelijk doet, zo wordt je niet gezien als iemand voor een serieuze relatie.

Een derde valkuil is dat sommige vrouwen verwachten dat de man alles bepaalt en dus ook de gesprekken op gang zal houden. Dit is niet waar. Dit moet van twee kanten komen en het is belangrijk dat je goed luistert en veel vragen stelt.

Een vierde valkuil is dat vrouwen te veel details over zichzelf kunnen blootstellen. Details die mannen liever niet weten. Zoals feiten over je ongesteldheid of je ochtendhumeur. Bewaar die minder positieve details maar op het moment dat jullie een relatie hebben. Geef de man een illusie dat je altijd even spannend en charmant bent.

Het laatste probleem van vrouwen is, dat er graag gepraat wordt over de toekomst. Kinderwensen, trouwplannen en andere grote dromen, kun je beter niet direct tijdens een eerste date benoemen. Een meerderheid van de mannen praat liever over ambities en doelen dan over kinderen en trouwen.

De valkuilen van mannen

Veel vrouwen vinden het negatief als ze merken dat mannen tijdens de eerste date direct met ze naar bed willen. De vrouwen krijgen dan het beeld van de man dat ze mee uit zijn genomen, omdat de man als doel had uiteindelijk seks te hebben. Dit wordt niet als een positief punt gezien. Probeer daarom op de eerste date zelfs de seksueel geladen vragen achterwegen te laten en haar geen gevoel te geven alsof je met haar naar bed wilt.

Een tweede fout is dat mannen er soms een handje van hebben om tijdens een date veel te veel te gaan drinken. Een drankje kan goed werken om het ijs te breken, maar veel drinken is niet verstandig. Een dronken man wordt door vrouwen niet als verleidelijk en charmant gezien.

Een derde probleem tijdens een date kan zijn dat mannen over het algemeen minder na denken over de gevolgen van hun acties dan vrouwen. Daarom vragen vrouwen vaker wat de man wil doen tijdens een date. Op deze manier kan ze informatie inwinnen over de date en zijn interesses. Op dat moment is het belangrijk een mening te hebben en de verantwoordelijkheid te nemen om een bar of restaurant te kiezen. Vrouwen vinden het namelijk prettig als de man een keuze maakt. Alpha – mannetjes worden over het algemeen ook aantrekkelijker gevonden dan mannen die minder duidelijk hun mening uiten.

Misschien heeft je date niet gelijk over alles wat ze zegt, maar probeer haar niet continue te laten weten dat ze ongelijk heeft. Vrouwen zien het als namelijk als negatief als mannen tijdens een date bijvoorbeeld gaan bepalen wat voor drankje lekker voor je is en dit dus bestellen. Laat je date dus uitpraten en haar mening geven.

Een vijfde probleem is dat mannen misschien niet tijdens een date te veel details tonen, maar wel tijdens latere dates iets te snel zichzelf bloot geven. Mannen hebben namelijk wel eens de neiging om na een aantal dates te denken dat het niet meer belangrijk is om moeite te doen voor de vrouw, als hij haar eenmaal “heeft”. Een grote valkuil: geen enkele vrouw vindt het bijvoorbeeld aantrekkelijk als bij haar date thuis blijkt dat hij een enorme collectie computergames heeft en zijn wasgoed overal op de grond gooit. Daar scoor je nu eenmaal geen punten mee.

Vind meer dating tips voor mannen en vrouwen op datingmeting.nl .

Satisfied Users